|
Η μεγαλύτερη ιχθυοκαλλιέργεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιπούρας και λαβρακιού στον κόσμο, Ο μεγαλύτερος παραγωγός γόνου μεσογειακών ειδών στον κόσμο Η «ΝΗΡΕΥΣ» ιχθυοκαλλιέργειες ιδρύθηκε το 1988 στη Χίο.
Διαθέτει 64 μονάδες πάχυνσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης λειτουργεί 8... |
|
Η πρώτη και μακροβιότερη επιχείρηση παραγωγής μπισκότων Η οικογένεια Παπαδοπούλου φθάνει στην Ελλάδα από την Μικρά Ασία το 1922 και στήνει την πρώτη οικιακή βιοτεχνία παραγωγής και πώλησης... |
|
Η πρώτη και μακροβιότερη εταιρεία παραγωγής βρεφικών τροφών, Η πρώτη τυποποιημένη βρεφική τροφή Η Εταιρία Θρεπτικών Προϊόντων ΓΙΩΤΗΣ ιδρύθηκε το 1930 από τους Ιωάννη και Μαρία Γιώτη.
Το πρώτο προϊόν της ήταν το ΑΝΘΟΣ ΟΡΥΖΗΣ, η πρώτη... |
|
Η πρώτη και μακροβιότερη σοκολατοποιία, Το πρώτο κατάστημα ζαχαροπλαστικής στην Αθήνα, Η μακροβιότερη ελληνική ετικέτα σοκολάτας Το 1841, στη γωνία Αιόλου και Βύσσης στην Αθήνα, ο Σπυρίδων Παυλίδης ανοίγει το «Γλυκισματοποιείον», το πρώτο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας... |
|
Η πρώτη μακαρονοποιϊα Σύμφωνα με αναφορές που σώζονται στα Γενικά Αρχεία του Κράτος, η πρώτη εταιρεία παραγωγής ζυμαρικών στο σύγχρονο Ελληνικό κράτος... |
|
Η σοκολατοποιία των 1400 καταστημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο Ο Λεωνίδας Κεστεκίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.
Στις αρχές της δεκαετίας 1900 πέρασε για λίγο από την Ελλάδα, την Ιταλία και... |
|
Ο πατέρας του franhising , Ο διασημότερος παγωτατζής στις ΗΠΑ Ο Θωμάς Καρβέλας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Ιουλίου 1906 κι έφτασε σε παιδική ηλικία στις ΗΠΑ.
Εξελίχθηκε σε μορφή του παγκόσμιου... |
|
Το πρώτο τυποποιημένο παγωτό Το 1936 για πρώτη φορά, εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά τα παγωτά ΕΒΓΑ, σε κυπελλάκι και ξυλάκι.
Το παγωτό ξυλάκι, μάλιστα, αποτέλεσε... |
|