Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

spot loading...
Η μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου Παγκόσμιο Ρεκόρ
Στις 20 Ιουνίου 2010, στην Ιεράπετρα της Κρήτης, παρασκευάστηκε η μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου. Η σαλάτα που είχε τελικό βάρος 12.800 κιλά...
Ένα από τα δέκα καλύτερα οινοποιεία στον κόσμο, Οι περισσότερες ετικέτες κρασιών από την ίδια οινοποιϊα
Η εταιρεία «Μπουτάρη Οινοποιητική» ιδρύθηκε το 1879 στη Νάουσα από τον Ιωάννη Μπουτάρη και σήμερα διοικείται από τον Κωνσταντίνο...
Η μακροβιότερη ζυθοποιία, Η πρώτη ελληνική μπύρα
Η οικογένεια του Ιωάννη Φιξ ήρθε στην Ελλάδα το 1833. Ο ιδρυτής της εταιρείας είχε σπουδάσει ζυθοποιός στο Μόναχο. Το πρώτο ζυθοποιείο του...
Η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων με original greek σουβλάκι
Ήρθε άραγε η ώρα το σουβλάκι να «χτυπήσει» το χάμπουργκερ; Τουλάχιστον στην Αυστραλία η «μάχη» άρχισε! Δύο αδέλφια, ο Γιάννης και ο...
Η μεγαλύτερη δίπλα Παγκόσμιο Ρεκόρ
Στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Φόρουμ Γαστρονομίας που έγινε στην Αθήνα τον Ιανουάριο 2010 (5ης HO.RE.CA. 2010) παρασκευάστηκε από τη Λέσχη...
Η μεγαλύτερη ζυθοποιία, Η πρώτη σε πωλήσεις ζυθοποιία επί 35 συνεχόμενα χρόνια
Η «Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε.» είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 και το 1965 τέθηκε σε...
Η μεγαλύτερη ιχθυοκαλλιέργεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιπούρας και λαβρακιού στον κόσμο, Ο μεγαλύτερος παραγωγός γόνου μεσογειακών ειδών στον κόσμο Παγκόσμιο Ρεκόρ
Η «ΝΗΡΕΥΣ» ιχθυοκαλλιέργειες ιδρύθηκε το 1988 στη Χίο. Διαθέτει 64 μονάδες πάχυνσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης λειτουργεί 8...
Η μεγαλύτερη κολοκύθα
Ο Ζήσης Μαλάκος, αγρότης από τα Πλατανούλια της Λάρισας, κατάφερε με σπόρο που προμηθεύτηκε από την Καλιφόρνια να καλλιεργήσει...
Η μεγαλύτερη λαγάνα Παγκόσμιο Ρεκόρ
Το Φεβρουάριο του 2004 παρασκευάστηκε στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης μια τεράστια λαγάνα μήκους 84,87 μέτρων. Αρχικά είχε μήκος 100μ. αλλά...
Η μεγαλύτερη μηλόπιτα Παγκόσμιο Ρεκόρ
Στις 6 Σεπτεμβρίου 2009, στην Αγιά Λάρισας, στα πλαίσια της ετήσιας «Γιορτής του Μήλου», οι αρτοποιοί και οι ζαχαροπλάστες της Λάρισας...
Η μεγαλύτερη μπουγάτσα σε μήκος και σε βάρος –Παγκόσμιο ρεκόρ Παγκόσμιο Ρεκόρ
Η μπουγάτσα, που είναι ένα από τα διάσημα τοπικά προϊόντα των Σερρών. Την 1η Ιουνίου 2008, στις Σέρρες, παρασκευάστηκε και στη συνέχεια...
Η μεγαλύτερη πίτα για σουβλάκι, Το μεγαλύτερο σουβλάκι με πίτα Παγκόσμιο Ρεκόρ
Η τεράστια πίτα μήκους 190 εκατοστών, πλάτους 160 εκατοστών και πάχους 3,5 εκατοστών, φτιάχτηκε από τους Γιώργο Μαυρολέοντα και Νεκτάριο...
Η παραγωγικότερη ξεναγός οινοποιείου Παγκόσμιο Ρεκόρ
Η Τόνια Ράπτη είναι περισσότερα από 30 χρόνια ξεναγός στο μακροβιότερο οινοποιείο της Ελλάδας, την Αχαΐα Κλάους στην Πάτρα. Έχει στο...
Η πρώτη και μακροβιότερη επιχείρηση παραγωγής μπισκότων
Η οικογένεια Παπαδοπούλου φθάνει στην Ελλάδα από την Μικρά Ασία το 1922 και στήνει την πρώτη οικιακή βιοτεχνία παραγωγής και πώλησης...
Η πρώτη και μακροβιότερη εταιρεία παραγωγής βρεφικών τροφών, Η πρώτη τυποποιημένη βρεφική τροφή
Η Εταιρία Θρεπτικών Προϊόντων ΓΙΩΤΗΣ ιδρύθηκε το 1930 από τους Ιωάννη και Μαρία Γιώτη. Το πρώτο προϊόν της ήταν το ΑΝΘΟΣ ΟΡΥΖΗΣ, η πρώτη...
Η πρώτη και μακροβιότερη σοκολατοποιία, Το πρώτο κατάστημα ζαχαροπλαστικής στην Αθήνα, Η μακροβιότερη ελληνική ετικέτα σοκολάτας
Το 1841, στη γωνία Αιόλου και Βύσσης στην Αθήνα, ο Σπυρίδων Παυλίδης ανοίγει το «Γλυκισματοποιείον», το πρώτο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας...
Η πρώτη μακαρονοποιϊα
Σύμφωνα με αναφορές που σώζονται στα Γενικά Αρχεία του Κράτος, η πρώτη εταιρεία παραγωγής ζυμαρικών στο σύγχρονο Ελληνικό κράτος...
Η πρώτη σειρά γαστρονομικών ντοκυμαντέρ, Η πρώτη θέση στο “Gourmet Media World Festival”
Η σειρά «Μπουκιά και συχώριο» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ένα οδοιπορικό σ' όλα τα μέρη της Ελλάδος, χώρες της Μεσογείου και της Ευρώπης...
Η σοκολατοποιία των 1400 καταστημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο
Ο Λεωνίδας Κεστεκίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Στις αρχές της δεκαετίας 1900 πέρασε για λίγο από την Ελλάδα, την Ιταλία και...
Ο Ελληνικός καφές φραπέ
Ο καφές φραπέ είναι ένας ελληνικός καφές που παρασκευάζεται από στιγμιαίο καφέ και πίνεται παγωμένος, συνήθως με καλαμάκι. Η...
Ο καλύτερος μπάρμαν στον κόσμο για το 2009
Στον διαγωνισμό “World Class Bartender of the year 2009” Που διοργάνωσε στο Λονδίνο η γνωστή εταιρεία Diageo Reserve Brands, νικητής και καλύτερος μπάρμαν της...
Ο μεγαλύτερος ενιαίος αμπελώνας στην Ελλάδα
Στα ορεινά του Νομού Κορινθίας βρίσκεται η Νεμέα. Μια περιοχή με μακραίωνη ιστορία, γνωστή για τα «Νέμεα» τους διασημότερους πανελλή...
Ο πατέρας του franhising , Ο διασημότερος παγωτατζής στις ΗΠΑ
Ο Θωμάς Καρβέλας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Ιουλίου 1906 κι έφτασε σε παιδική ηλικία στις ΗΠΑ. Εξελίχθηκε σε μορφή του παγκόσμιου...
Ο πρώτος ολοκληρωμένος οδηγός μαγειρικής
Ο Νικόλαος Τσελεμεντές γεννήθηκε το 1878 στην Αθήνα. Καταγόταν απ' το χωριό Εξάμπελα της Σίφνου. Αρχικά δούλεψε σαν υπάλληλος...
Οι μεγαλύτεροι «κορνέδες» Παγκόσμιο Ρεκόρ
Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009, στο ζαχαροπλαστείο «Καραλή» στα Τρίκαλα παρασκευάστηκαν οι μεγαλύτεροι «κορνέδες». Τα δυο γιγάντια για το...
Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην παρασκευή καφέ σε μπρίκι
Στην Κολωνία της Γερμανίας φιλοξενήθηκε τον Ιούνιο 2009 ο παγκόσμιος διαγωνισμός 5th SCAE World Coffee in Good Spirit Championship. Mε τη συμμετοχή εκατοντάδων...
Παγκόσμιος δευτεραθλητής το 2009 στην πλέον εφήμερη τέχνη
Το latte art είναι η τέχνη δημιουργίας διακοσμητικών σχεδίων με γάλα σε ένα φλιτζάνι καφέ καπουτσίνο. Τα υπέροχα αυτά σχέδια χάνονται μέσα...
Παγκόσμιος πρωταθλητής στην παρασκευή Coffee in Good Spirits
Στην Δανία φιλοξενήθηκε το 2008 ο παγκόσμιος διαγωνισμός, 4th SCAE World Coffee in Good Spirit Championship. Mε τη συμμετοχή εκατοντάδων baristas από 29 χώρες...
Ρεκόρ βραβεύσεων βιβλίων μαγειρικής
Τον Ιούλιο 2009 έγινε στο Παρίσι η απονομή των βραβείων Gourmand World Cookbook Awards 2009. Η «Κινέζικη Κουζίνα» του Βαγγέλη Δρίσκα βραβεύτηκε ως το...
Ρεκόρ πωλήσεων βιβλίων μαγειρικής
Ο εκδοτικός οίκος της Βέφας Αλεξιάδου έχει πουλήσει από το 1980 έως σήμερα περισσότερα από 5.000.000 βιβλία μαγειρικής στην Ελλάδα και στο...
Τα περισσότερα μαζικά παρασκευασθέντα μπιφτέκια από κρέας βουβάλου Παγκόσμιο Ρεκόρ
Το Επιμελητήριο Σερρών, ο σύλλογος εστιατόρων νομού Σερρών, οι βουβαλοτρόφοι της περιοχής, η λέσχη αρχιμαγείρων και η πρωτοβουλία...
Το γνωστότερο παγκόσμια ελληνικό Brandy
Το 1888 ο έμπορος μεταξιού Σπύρος Μεταξάς δημιούργησε στον Πειραιά το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής του ποτού του, που έμελλε να γίνει...
Το μακροβιότερο και μοναδικό ούζο από 100% απόσταξη, Το μοναδικό Μουσείο Ούζου
Το 1860 ο Ευστάθιος Βαρβαγιάννης από την Οδησσό εγκαταστάθηκε στο Πλωμάρι της Λέσβου και έφερε τον πρώτο άμβυκα. Από τότε μέχρι σήμερα οι...
Το μακρύτερο τσουρέκι Παγκόσμιο Ρεκόρ
Τον Απρίλιο του 2005 παρασκευάστηκε στη Μυτιλήνη το πιο μακρύ τσουρέκι. Ήταν μήκους 50,4 μέτρων και βάρους 97 κιλών. Για την παρασκευή του...
Το μεγαλύτερο κανταΐφι Παγκόσμιο Ρεκόρ
Στις 5 Ιουλίου 2009 στο πάρκο Εληάς της Βέροιας, υπό την αιγίδα του Δήμου διοργανώθηκε διαγωνισμός μαγειρικής με παραδοσιακές...
Το μεγαλύτερο κεφαλοτύρι
Στα Ζωνιανά του Νομού Ρεθύμνης στην Κρήτη κάνουν εξαιρετικό τυρί. Από το 2008 οργανώνουν μια γιορτή, τη «Γιορτή Βοσκού και Τυριού». Στη...
Το μεγαλύτερο κοντοσούβλι Παγκόσμιο Ρεκόρ
Στις 9 Μαρτίου 2008, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, ψήθηκε στην Αμφίκλεια το μεγαλύτερο κοντοσούβλι. Ο Δήμος Αμφίκλειας με τη βοήθεια των...
Το μεγαλύτερο κρητικό κουλούρι
Στα Ζωνιανά του Νομού Ρεθύμνης στην Κρήτη γίνεται από το 2008 τη «Γιορτή Βοσκού και Τυριού». Στη γιορτή συμμετέχουν όλες οι Ενώσεις...
Το μεγαλύτερο λουκάνικο
Στις 28 Φεβρουαρίου 2008, το Διδυμότειχο γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη με ένα γιγάντιο λουκάνικο. Το παρασκεύασαν δώδεκα κρεοπώλες της πόλης...
Το μεγαλύτερο παστέλι Παγκόσμιο Ρεκόρ
Στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Φόρουμ Γαστρονομίας που έγινε στην Αθήνα τον Ιανουάριο 2010 (5ης HO.RE.CA. 2010) παρασκευάστηκε από τη Λέσχη...
Το μεγαλύτερο ρυζόγαλο Παγκόσμιο Ρεκόρ
Το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου, παρασκευάστηκε τον Ιούνιο 2010, από τους ζαχαροπλάστες και τους μαγείρους των Σερρών στο Ετήσιο...
Το μεγαλύτερο σάντουιτς του κόσμου Παγκόσμιο Ρεκόρ
Στις 23 Ιανουαρίου 2009 στην Αθήνα, στα πλαίσια της 4ης έκθεσης HO.RE.CA και του 2ο Διεθνούς Φόρουμ Γαστρονομίας,, παρασκευάστηκε το μεγαλύτερο...
Το μοναδικό εστιατόριο με έλληνα μάγειρα βραβευμένο με αστέρι Michelin
Ο Λευτέρης Λαζάρου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1935 από πατέρα μάγειρα σε καράβια. Ο ίδιος διατήρησε συνεχή επαφή με τη θάλασσα, δούλεψε...
Το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα βραβευμένο με δυο αστέρια Michelin
Το 1996 Απόστολος Τραστέλης δημιούργησε το gourmet εστιατόριο "Σπονδή" στο Παγκράτι των Αθηνών. Μέσα στα επόμενα χρόνια η «Σπονδή»...
Το παλαιότερο ελληνικό κρασί, Η μακροβιότερη οινοποιία στη σύγχρονη Ελλάδα
Το παλαιότερο ελληνικό κρασί φυλάσσεται στα κελάρια της Achaia Clauss στην Πάτρα. Βρίσκεται στο περίφημο Imperial Cellar (Αυτοκρατορικό Κελλάρι) και...
Το πρώτο και μακροβιότερο απόσταγμα κρασιού - Brandy
H “Ανδρέας Καμπάς Οινοποιητική Α.Ε.” αποτελεί την παλαιότερη οινοποιητική εταιρεία της Αττικής. Η ιστορία της ξεκίνησε το 1869, όταν ο...
Το πρώτο τυποποιημένο παγωτό
Το 1936 για πρώτη φορά, εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά τα παγωτά ΕΒΓΑ, σε κυπελλάκι και ξυλάκι. Το παγωτό ξυλάκι, μάλιστα, αποτέλεσε...