Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Το μοναδικό εστιατόριο με έλληνα μάγειρα βραβευμένο με αστέρι Michelin

Λαζάρου Λευτέρης
Ο Λευτέρης Λαζάρου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1935 από πατέρα μάγειρα σε καράβια. Ο ίδιος διατήρησε συνεχή επαφή με τη θάλασσα, δούλεψε μάγειρας σε σκάφη και μαθήτευσε σε όλα τα πόστα της κουζίνας ενός εστιατορίου δουλεύοντας από λαντζέρης έως τρίτος και τέταρτος βοηθός σε εστιατόρια του εξωτερικού.
Το 1987 «πήρε στα χέρια του τη θάλασσα και τη μαγείρεψε» ανοίγοντας το εστιατόριο «Βαρούλκο» στον Πειραιά. Πρόκειται για ένα χώρο υψηλής ελληνικής κουζίνας βασισμένης στο ψάρι, ακόμα και το πιο «ταπεινό».
Από το Φεβρουάριο του 2002 το Βαρούλκο κατέχει ένα αστέρι Michelin για την ελληνική δημιουργική του κουζίνα.
Ο Λευτέρης Λαζάρου εκπροσώπησε την ελληνική κουζίνα στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϋ το 2000 και σε πολλές χώρες.
Το Σεπτέμβρη 2007 η συνταγή του για την ελληνική Σάλτσα με Φέτα και Λιαστή Ντομάτα της Gaea, γνωστή διεθνώς ως «Cretan Sauce», απέσπασε το κορυφαίο Χρυσό Βραβείο 3 Αστέρων στην κατηγορία της, στο διεθνούς κύρους διαγωνισμό Great Taste Awards.
Το ανανεωμένο εστιατόριο «Βαρούλκο» λειτουργεί πλέον στην περιοχή του Κεραμεικού στην Αθήνα.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+