Το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα βραβευμένο με δυο αστέρια MichelinΤο 1996 Απόστολος Τραστέλης δημιούργησε το gourmet εστιατόριο "Σπονδή" στο Παγκράτι των Αθηνών. Μέσα στα επόμενα χρόνια η «Σπονδή» καθιερώθηκε ως εστιατόριο με υψηλού επιπέδου γαστριμαργικές και οινικές προτάσεις. Το Μάρτιο 2008 έγινε το πρώτο εστιατόριο στην Ελλάδα που αξιολογήθηκε με δύο αστέρια από τον οδηγό Μichelin. Ο οδηγός Μichelin είναι ο πλέον αποδεκτός κατάλογος αξιολόγησης εστιατορίων και γενικότερα θεωρείται ως η ύψιστη διεθνής διάκριση στο χώρο της γαστρονομίας. Η μέγιστη αξιολόγηση είναι τα τρία αστέρια. Επίσης, ο αμερικανικός οδηγός Zagat τα τελευταία τρία χρόνια κατατάσσει τη «Σπονδή» ως το καλύτερο εστιατόριο της Eυρώπης, το Restaurant Magazine την τοποθετεί στα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, ενώ μερικά χρόνια πριν κέρδισε τον τίτλο του Relais Gourmand. Από το 2001 έως το 2008 η «Σπονδή» βραβεύεται ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα. Ο Απόστολος Τραστέλης είναι φαρμακοποιός με διδακτορικό στην Ιατρική. Είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτης και άλλων εστιατορίων στην Ελλάδα. |
|
|
|
|