Η μεγαλύτερη λαγάναΤο Φεβρουάριο του 2004 παρασκευάστηκε στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης μια τεράστια λαγάνα μήκους 84,87 μέτρων. Αρχικά είχε μήκος 100μ. αλλά λόγω του αέρα κόπηκε. Για την παρασκευή της χρειάστηκαν 600 κιλά αλεύρι (προσφορά των Μύλων Κρήτης), ένας τροχήλατος φούρνος (προσφορά Γιώργου Σμπώκου), 200μ. καλώδιο και οκτώ άνθρωποι που έψηναν ακατάπαυστα επί περίπου 72 ώρες. Το ψήσιμο έγινε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ΕRI BEACH. Για την παρασκευή της λαγάνας-γίγαντα εργάστηκαν οι σεφ Ζώης Χάρος, Λευτέρης Σουλτάτος, Μανόλης Μηλιαράς και Ειρήνη Χανιωτάκη, καθώς επίσης και οι μάγειροι Μανόλης Τσαμπουράκης, Γιώργος Δαμιανάκης, Στέλιος Ζαχαριουδάκης και Μανόλης Σουλτάτος. Την ιδέα για την παρασκευή της λαγάνας είχε ο Ζώης Χάρος, Πρόεδρος των Αρχιμαγείρων Κρήτης. Σκέφτηκε ότι «πρέπει να κάνουν κάτι για να ταράξουν τα νερά και να προβάλλουν την Κρήτη». Ο ίδιος επίσης συνέλαβε την ιδέα για την κατασκευή του τροχήλατου φούρνου, που θα διευκόλυνε περισσότερο στο ψήσιμο.
|
|
|
|
|