Το πρώτο και μακροβιότερο απόσταγμα κρασιού - Brandy
Καμπάς Ανδρέας
H “Ανδρέας Καμπάς Οινοποιητική Α.Ε.” αποτελεί την παλαιότερη οινοποιητική εταιρεία της Αττικής. Η ιστορία της ξεκίνησε το 1869, όταν ο Ανδρέας Καμπάς εγκατέστησε μία μικρή μονάδα παραγωγής brandy στην οδό Ρηγίλλης. Αυτό ήταν το πρώτο ελληνικό απόσταγμα κρασιού που κυκλοφόρησε εμφιαλωμένο στην Ελλάδα με την ονομασία «ΚΟΝΙΑΚ-ΚΑΜΠΑ». H “Ανδρέας Καμπάς Οινοποιητική Α.Ε.” επεκτάθηκε στις αρχές του αιώνα δημιουργώντας νέες εγκαταστάσεις παραγωγής κρασιού και ούζου στην Κάντζα Αττικής. Το 1920 υπήρξε η δεύτερη εταιρεία του κλάδου που μπήκε στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Σήμερα η “Ανδρέας Καμπάς Οινοποιητική Α.Ε.” ανήκει στον όμιλο «Μπουτάρη». Το σήμα “Cambas” έχει 18 ετικέτες και έχει υιοθετήσει σύγχρονες τεχνικές όπως η σφράγιση των κρασιών με τα νέου τύπου βιδωτά πώματα αντί του φελλού, καθώς και η προσφορά ποιοτικού κρασιού σε συσκευασία με ασκό.