Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

spot loading...
Η μεγαλύτερη ιχθυοκαλλιέργεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιπούρας και λαβρακιού στον κόσμο, Ο μεγαλύτερος παραγωγός γόνου μεσογειακών ειδών στον κόσμο Παγκόσμιο Ρεκόρ
Η «ΝΗΡΕΥΣ» ιχθυοκαλλιέργειες ιδρύθηκε το 1988 στη Χίο. Διαθέτει 64 μονάδες πάχυνσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης λειτουργεί 8...
Η πρώτη και μακροβιότερη επιχείρηση παραγωγής μπισκότων
Η οικογένεια Παπαδοπούλου φθάνει στην Ελλάδα από την Μικρά Ασία το 1922 και στήνει την πρώτη οικιακή βιοτεχνία παραγωγής και πώλησης...
Η πρώτη και μακροβιότερη εταιρεία παραγωγής βρεφικών τροφών, Η πρώτη τυποποιημένη βρεφική τροφή
Η Εταιρία Θρεπτικών Προϊόντων ΓΙΩΤΗΣ ιδρύθηκε το 1930 από τους Ιωάννη και Μαρία Γιώτη. Το πρώτο προϊόν της ήταν το ΑΝΘΟΣ ΟΡΥΖΗΣ, η πρώτη...
Η πρώτη και μακροβιότερη σοκολατοποιία, Το πρώτο κατάστημα ζαχαροπλαστικής στην Αθήνα, Η μακροβιότερη ελληνική ετικέτα σοκολάτας
Το 1841, στη γωνία Αιόλου και Βύσσης στην Αθήνα, ο Σπυρίδων Παυλίδης ανοίγει το «Γλυκισματοποιείον», το πρώτο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας...
Η πρώτη μακαρονοποιϊα
Σύμφωνα με αναφορές που σώζονται στα Γενικά Αρχεία του Κράτος, η πρώτη εταιρεία παραγωγής ζυμαρικών στο σύγχρονο Ελληνικό κράτος...
Η σοκολατοποιία των 1400 καταστημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο
Ο Λεωνίδας Κεστεκίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Στις αρχές της δεκαετίας 1900 πέρασε για λίγο από την Ελλάδα, την Ιταλία και...
Ο πατέρας του franhising , Ο διασημότερος παγωτατζής στις ΗΠΑ
Ο Θωμάς Καρβέλας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Ιουλίου 1906 κι έφτασε σε παιδική ηλικία στις ΗΠΑ. Εξελίχθηκε σε μορφή του παγκόσμιου...
Το πρώτο τυποποιημένο παγωτό
Το 1936 για πρώτη φορά, εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά τα παγωτά ΕΒΓΑ, σε κυπελλάκι και ξυλάκι. Το παγωτό ξυλάκι, μάλιστα, αποτέλεσε...