Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Η μεγαλύτερη μουσική βιβλιοθήκη

Η «Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας-Λίλιαν Βουδούρη» δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα «Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής» με δωρεά του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη το 1997.
Είναι μια από τις μεγαλύτερες μουσικές βιβλιοθήκες της Ευρώπης.
Το υλικό της βιβλιοθήκης επικεντρώνεται στη Δυτική Μουσική, ενώ σχετικά με την Ελληνική Μουσική καλύπτει την αρχαία, τη βυζαντινή, τη δημοτική, τη ρεμπέτικη και τη λόγια μουσική. Η συλλογή ολοκληρώνεται με υλικό γύρω από τις μουσικές παραδοσιακών πολιτισμών ανά τον κόσμο, και τη μουσική τζαζ .
Η συλλογή της Βιβλιοθήκης, που αυξάνεται κάθε χρόνο με σταθερό ρυθμό, περιλαμβάνει περισσότερους από 99.800 τίτλους.
Ανάμεσά τους υπάρχουν 63.000 ελληνικά και ξένα βιβλία και παρτιτούρες, 10.000 ηχογραφήσεις, video, κ.λ.π., 400 περιοδικά, 100 CD-ROM, 30 βάσεις δεδομένων, 1.370 σπάνια χειρόγραφα, 2.000 φωτογραφίες σε μικρομορφές, 1.800 προγράμματα συναυλιών και μικροφίλμ και μικροφίς που αντιστοιχούν σε πάνω από 22.500 τόμους.
Η βιβλιοθήκη διαθέτει ακόμη και έναν σημαντικό αριθμό τίτλων που πραγματεύονται την Αρχαία Τέχνη, το Θέατρο, τη Λογοτεχνία και την Αισθητική και μια συλλογή από εξαιρετικά σπάνια βιβλία και χειρόγραφα, στην οποία περιλαμβάνονται και χειρόγραφα βυζαντινής μουσικής.
Η Βιβλιοθήκη είναι ψηφιοποιημένη και είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτή μέσω διαδικτύου.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+