Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Η πρώτη γυναίκα μαέστρος που διεύθυνε στην Ελλάδα

Γουρζή Κωνσταντία
To 2002 η Κωνσταντία Γουρζή διευθύνει την όπερα «Τραβιάτα» του Βέρντι στην Εθνική Λυρική Σκηνή.
Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που εμφανίζεται στο πόντιουμ γυναίκα μαέστρος.
Η Κωνσταντία Γουρζή γεννήθηκε στην Αθήνα με Λευκάδια καταγωγή. Σπούδασε πιάνο και σύνθεση. Πήρε δίπλωμα σύνθεσης και διεύθυνσης ορχήστρας από την Ανώτατη Ακαδημία Καλών Τεχνών του Βερολίνου (1988-92). Ήταν υπότροφος του Iδρύματος Ωνάση και το 1995 ήταν βοηθός του διάσημου μαέστρου Kλάουντιο Aμπάντο στη Φιλαρμονική του Βερολίνου.
Το 1990 δημιουργεί δική της ορχήστρα Μουσικής Δωματίου στο Βερολίνο, την attaca berlin την οποία διευθύνει έως το 1996. Έχει δώσει συναυλίες ως μαέστρος και ως συνθέτης στην Ευρώπη, Ρωσία, Αμερική και Ισραήλ. Έχει συνεργαστεί με διάφορες ορχήστρες.
Το 2002 συνθέτει και διευθύνει το ορχηστρικό κομμάτι «Μυκήνες», έπειτα από παραγγελία της Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας της Φρανκφούρτης. Το 2003 ολοκληρώνει και διευθύνει την εν μέρει εξαφανισμένη όπερα του Χάυδν «Φιλήμων και Βαυκίς», κατόπιν παραγγελίας της Όπερας του Βερολίνου.
Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί επίσης με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και την Καμεράτα.
Η Κωνσταντία Γουρζή ζει στη Γερμανία και είναι Καθηγήτρια στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων Μουσικής του 20ου αι.
Συνεργάζεται με μεγάλους πολιτιστικούς οργανισμούς και το 2007 δημιούργησε το «opus21musikplus» με στόχο την παρουσίαση της μουσικής με άλλα είδη τέχνης μαζί.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+