Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Το μεγαλύτερο γήπεδο-στάδιο,

Το Ολυμπιακό Στάδιο βρίσκεται στο Μαρούσι, εννέα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Είναι μέρος του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ).
Στο Ολυμπιακό Στάδιο δόθηκε το όνομα του Σπύρου Λούη, νικητή του Μαραθωνίου στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης εποχής, το 1896.
Κτίστηκε το 1982 και διαθέτει 65.000 θέσεις καθήμενων θεατών.
Το ρεκόρ προσέλευσης θεατών πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1983 στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακού-Αμβούργου (κόπηκαν 75.263 εισιτήρια).
Το Στάδιο ανακατασκευάστηκε εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και προστέθηκαν η οροφή, το στέγαστρο και τα τόξα σε σχέδια του Ισπανού αρχιτέκτονα Καλατράβα. Τα τόξα της οροφής του σταδίου έχουν μήκος 304 και ύψος 72 μέτρα.
Η οροφή ζυγίζει συνολικά 19.000 τόνους και χρησιμοποιήθηκαν 5.000 φύλλα πολυκαρβονικού υλικού για το στέγαστρο, που έχει εμβαδόν 25.000 τμ.
Στο Στάδιο έγιναν οι τελετές έναρξης και λήξης καθώς και τα αγωνίσματα στίβου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004.
Ακόμη έχει φιλοξενήσει τελικούς μεγάλων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ολυμπιακό Στάδιο φιλοξένησε την υπερ-ειδική διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις 2005. Ήταν η πρώτη φορά που μία υπερ-ειδική του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος διεξήχθη μέσα σε στάδιο, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+