Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Η κατάδυση στο βαθύτερο σημείο σε ελληνικό σπήλαιο

Μητσάκης Νίκος
Στις 4 Αυγούστου 2002 ο σπηλαιοδύτης Νίκος Μητσάκης πραγματοποίησε κατάδυση εξερεύνησης βάθους 50μέτρων και μήκους 90μέτρων, στο σπηλαιοβάραθρο «Ταυκούρα», σε απόσταση 5 χιλιομέτρων μήκους και 810μ. υψομετρικής διαφοράς από την είσοδο του σπηλαίου. Στο σημείο αυτό υπάρχει λίμνη-σιφόνι και είχε σταματήσει η εξερεύνηση της σε βάθος. Χρειάσθηκε πρώτα να αρματωθεί το σπήλαιο, να μεταφερθεί όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός στο σημείο του σιφονιού και να φτιαχτεί η απαραίτητη υποδομή για διανυκτέρευση εντός του σπηλαίου, εξαιτίας της μεγάλης απόστασης και της υψομετρικής διαφοράς από την είσοδό του.
Η κατάδυση έγινε σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες περιβάλλοντος και πρόσβασης. Είχε διάρκεια 30 λεπτά, σε θερμοκρασία νερού 6οC και περιβάλλοντος 11οC.
Ο Νίκος Μητσάκης γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1968 στη Δ. Γερμανία και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται συστηματικά με την σπηλαιολογία από το 1989. Είναι Εκπαιδευτής Σπηλαιολογίας (Initiateur) της Γαλλικής Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας (FFS) από το 1997. Δραστηριοποιείται με την Σπηλαιοκατάδυση και με Βαθιές Καταδύσεις σε Σπήλαια με την χρήση μικτών αερίων. Έχει στο ενεργητικό του εκατοντάδες επισκέψεις και εξερευνήσεις σε Χερσαία και Υποβρύχια Σπήλαια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, ενώ έχει ασχοληθεί επίσης με τη Ναυαγιοκατάδυση, το Canyoning και την Ορειβασία.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Αθλητικού Συλλόγου “ΣΕΛΑΣ” και του Σπηλαιολογικού Ομίλου Κρήτης. Είναι Πρόεδρος της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, αντιπρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης Σπηλαιολογίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδος στη Σπηλαιολογία, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+