Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Ο πρώτος Έλληνας συγγραφέας του χώρου του Αγνώστου,
Διεθνές Βραβείο μετάφρασης έργων επιστημονικής φαντασίας "KAREL"

Μπαλάνος Γιώργος
Ο Γιώργος Μπαλάνος γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1944 στην Πλάκα Αθήνας. Οι ακαδημαϊκές σπουδές και οι διάφορες επαγγελματικές ενασχολήσεις του λειτούργησαν μάλλον ως ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας για να αφοσιωθεί στον τομέα της έρευνας του Αγνώστου, πρωτοπορώντας για τα ελληνικά δεδομένα. Έχει γράψει πολλά βιβλία Έρευνας του Αγνώστου, όπως και βιβλία φαντασίας. Επίσης έχει μεταφράσει πάνω από 100 αγγλόφωνα βιβλία ανάλογης θεματολογίας. Το 1984 έλαβε από την World Science Fiction Association το μεγάλο διεθνές βραβείο μετάφρασης έργων επιστημονικής φαντασίας "KAREL".
Ο Γιώργος Μπαλάνος δίνει διαλέξεις και έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα και διηγήματα σε περιοδικά κι εφημερίδες. Ήταν ο συγγραφέας–παρουσιαστής στην τηλεοπτική σειρά (1995) “Τα Αινίγματα της Ελλάδας”.
Το βιβλίο του "Λαμπερά Αγκάθια", γραμμένο με το ψευδώνυμο Γιώργος Μπόντης (εκδ. Πατάκη), έχει περιληφθεί στο Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων της Ε' & ΣΤ' τάξης Δημοτικού (εκδ. ΟΕΔΒ) και δραματοποιείται από σχολικούς θιάσους.
Μερικά από τα ερευνητικά του βιβλία του είναι: «Πέρα Από Το Αίνιγμα Της Πεντέλης», «Αινίγματα Σε Γκρίζο Φόντο», «Οι Δρόμοι Της Γνώσης», «Η Σκιά Του Κθούλου», «Οι Κόσμοι Της Φωτιάς», «Άλλοι Ωκεανοί…Άλλοι Κόσμοι» και άλλα.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+