Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Η κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής του κόσμου στα Ιμαλάϊα

Βουτυρόπουλος Γιώργος, Αντωνόπουλος Αντώνης, Στύλλας Μιχάλης, Κοτρωνάρος Παναγιώτης, Τσιαντός Παύλος, Τσιάνος Γιώργος, Αργύρης Γιώργος, Αποστολόπουλος Κώστας
Η αποστολή ονομάστηκε «Hellas Everest 2004».
Γενικός αρχηγός, εμπνευστής και χορηγός της ήταν ο Παύλος Αγγελάτος, Έλληνας επιχειρηματίας που ζει στον Καναδά.
Το Έβερεστ γνωστό ως η «Στέγη του κόσμου» έχει ύψος 8.848 μέτρα και είναι το ψηλότερο σημείο πάνω στη γη.
Στις 16 Μαΐου 2004 και στις 04.00 ώρα Ελλάδας, ο Γιώργος Βουτυρόπουλος, μετά από συνεχή αναρρίχηση 9,5 ωρών, έγινε ο πρώτος Έλληνας που ύψωσε τη γαλανόλευκη στο Έβερεστ, για να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέλη της νότιας ομάδας, ο Αντώνης Αντωνόπουλος, ο Μιχάλης Στύλλας, ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος και ο Παύλος Τσιαντός.
Δυο μέρες αργότερα στις 18 Μαΐου 2004 πάτησαν την κορυφή και τα μέλη της άλλης (βόρειας) ομάδας της Ελληνικής αποστολής Γιώργος Τσιάνος, Γιώργος Αργύρης, Κώστας Αποστολόπουλος.
Στην αποστολή που κράτησε συνολικά περίπου δυο μήνες συμμετείχαν ακόμη: με τη νότια ομάδα ο Σπύρος Σούλης και με τη βόρεια ομάδα οι Κώστας Τσιβελέκας, Γιάννης Τήλιος, Κυριάκος Ονησιφόρου, Αναστασία Ηλιοπούλου, Πέτρος Καψομενάκης.
Στις 17 Μαΐου 2004, δηλαδή την ημερομηνία που μεσολάβησε μεταξύ των δυο ομάδων της ελληνικής αποστολής στην κατάκτηση της κορυφής, ένας άλλος Έλληνας πάτησε επίσης την κορυφή. Ήταν ο Νίκος Μαγγίτσης που συμμετείχε στη διεθνή αποστολή Dream Everest Expedition 2004 από τη νότια πλευρά.
Έτσι επί τρεις συνεχόμενες ημέρες η Ελληνική σημαία στηνόταν καθημερινά στη «στέγη του κόσμου».
Όλοι οι συμμετέχοντες βραβεύθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Βουλή των Ελλήνων και από άλλες Αρχές.
Ο Γιώργος Βουτυρόπουλος γεννήθηκε το 1969 και ζει μόνιμα στην Αθήνα. Ασχολείται με την ορειβασία από το 1987 και έγινε οδηγός ελληνικών βουνών και εκπαιδευτής ορειβασίας το 1993.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+