Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Οι περισσότερες βιβλιογραφικές αναφορές σ’ ένα σύγγραμμα,
Η χαρτογράφηση του εγκεφάλου του ποντικού

Παξινός Γιώργος
Ο Γιώργος Παξινός γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1944 στη Λεύκη Ιθάκης, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Berkeley στην Καλιφόρνια και μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο McGill στον Καναδά.
Από το 1973 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Νew South Wales στο Sydney. Παράλληλα συνεργάζεται με άλλα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, μεταξύ αυτών το Cambridge και το Oxford.
Έχει εκδώσει περισσότερα από 150 επιστημονικά άρθρα και 35 βιβλία
Ο Γιώργος Παξινός έχει καταξιωθεί διεθνώς για την προσφορά του στην ιατρική επιστήμη για τις μοναδικές και επαναστατικές χαρτογραφήσεις του εγκεφάλου.
Οι εργασίες του στη νευρολογία και νευροπαθητικής, άνοιξαν δρόμους για την καταπολέμηση της Πάρκινσον και της Αλτσχάϊμερ.
Για το έργο του έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις, με κορυφαίο το διεθνές βραβείο Humboldt Award του γερμανικού Ιδρύματος Alexander Von Humboldt.
Το 1986 σε συνεργασία με τον Charles Watson εξέδωσαν το «The rat brain in stereotaxic coordinates» κατατάσσεται στην 10η θέση στον κατάλογο των πενήντα επιστημονικών συγγραμμάτων, σε όλο τον κόσμο, με τις μεγαλύτερες αριθμητικά αναφορές σε αυτά, βάσει στατιστικής του έγκριτου Ινστιτούτου «Thomson ISI» (Institute of Scientific Information). Το βιβλίο έχει ήδη πάνω από 35.000 αναφορές. Το βιβλίο του «Atlas of the human brain» μεταφράστηκε το 2008 στα Ελληνικά με επιμέλεια του καθηγητή Α. Καραμανλίδη.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+