Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Οι περισσότερες βιβλιογραφικές αναφορές στο έργο του - Ιατρική

Χρούσος Γεώργιος
Ο Καθηγητής Γεώργιος Χρούσος γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακά στην Ενδοκρινολογία και στην Παιδιατρική στις ΗΠΑ και διετέλεσε καθηγητής Παιδιατρικής, Φυσιολογίας και Βιοφυσικής στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Washington. Επίσης δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και σήμερα είναι Καθηγητής της Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο Γεώργιος Χρούσος έχει συνεισφέρει σημαντικά στη βιοϊατρική πέραν της κλασικής ενδοκρινολογίας και συγκαταλέγεται μεταξύ των 200 καλυτέρων κλινικών ερευνητών όλων των ειδικοτήτων στον κόσμο.
Έχει αναγνωριστεί διεθνώς για την έρευνά του στις νευροενδοκρινολογικές μεταβολές του άξονα υποθαλάμου- υπόφυσης- επινεφριδίων και των επιπτώσεών τους, που έχουν ως αποτέλεσμα διαταραχές του συναισθήματος, του ύπνου, της αντίληψης του πόνου και της ανοσολογικής λειτουργίας.
Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 1000 επιστημονικές εργασίες, 600 πρωτότυπα άρθρα, 460 κεφάλαια-ανασκοπήσεις-επιστολές και 23 βιβλία μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Εγκυκλοπαίδεια της Ενδοκρινολογίας και η Εγκυκλοπαίδεια του Στρες.
Υπάρχουν περισσότερες από 40.000 βιβλιογραφικές αναφορές στο έργο του αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι ένας από τους υψηλά αναφερόμενους επιστήμονες στο Ινστιτούτο Επιστημονικής Πληροφόρησης (ISI) αλλά και στους καταλόγους των impact factor (>5,500) και Η index (>100).
Ο Γεώργιος Χρούσος έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία και είναι τιμητικά μέλος δεκάδων επιστημονικών οργανισμών.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+