Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Ο κορυφαίος Νευροφυσιολόγος,
Θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον,
Ένας από τους 100 κορυφαίους γιατρούς όλων των εποχών στον κόσμο

Κοτζιάς Γεώργιος
Ο Γεώργιος Κοτζιάς γεννήθηκε στα Χανιά το 1918. Άρχισε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη μετά την γερμανική εισβολή το 1941 όπου συνέχισε και έλαβε πτυχίο από το Harvard.
Διετέλεσε καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, του Mount Sinai, του Ιατρικό Κολέγιο του Κορνέλ και του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ.
Έγραψε περισσότερα από 200 επιστημονικά άρθρα-δημοσιεύσεις, οι περισσότερες από τις οποίες είναι πειραματικές.
Η μεγάλη συνεισφορά του στην ιατρική αφορά στην διερεύνηση και την τεκμηρίωση του τρόπου δράσης της L-Dopa αμίνης στη θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον. Μια ολοκληρωμένη πειραματική και κλινική έρευνα που άνοιξε νέους δρόμους στην αντιμετώπιση της νόσου.
Η αξία του ως κορυφαίου νευροφυσιολόγου αναγνωρίστηκε και ο Γεώργιος Κοτζιάς έχει καταταγεί μεταξύ των 100 κορυφαίων γιατρών όλων των εποχών.
Ο Γεώργιος Κοτζιάς, έχει τιμηθεί με 22 συνολικά διακρίσεις, ανάμεσά τους το Albert Lasker Award το οποίο θεωρείται η σπουδαιότερη επιστημονική τιμητική διάκριση μετά το βραβείο Nobel, το έπαθλο Borden, το Harvey Society Award και το έπαθλο American Medical College Award.
Ακόμη έχει τιμήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο του Ταξιάρχη του Φοίνικος, ενώ είχε αναγορευτεί αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο Γεώργιος Κοτζιάς πέθανε το 1977.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+