Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Τα περισσότερα τιμητικά διδακτορικά διπλώματα,
Ο κορυφαίος μηχανικός αεροναυπηγός,
Ο ιδρυτής της θεωρίας πεπερασμένων στοιχείων

Αργύρης Ιωάννης
Ο Ιωάννης Αργύρης, καθηγητής σε δύο ευρωπαϊκά πανεπιστήμια ταυτοχρόνως, εφευρέτης της μεθόδου των πεπερασμένων στοιχείων, πρωτοπόρος ερευνητής στην Αεροδιαστημική, με τεράστιο συγγραφικό έργο, είναι ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες του 20ου αιώνα.
Ο Ιωάννης N. Αργύρης γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1913 στο Βόλο.
Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Πολυτεχνείο του Μονάχου και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης.
Το 1949 εκλέχθηκε καθηγητής στο Imperial College του Λονδίνου, και το 1959, διατηρώντας την καθηγητική του έδρα στο Λονδίνο, εκλέχθηκε καθηγητής των Αεροδιαστημικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης.
Διατήρησε και τις δυο έδρες επί 16 χρόνια.
Σε ηλικία 31 ετών ανέπτυξε τη «μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων». Στη μέθοδο αυτή βασίζονται όλοι οι υπολογιστικοί κώδικες για τον σχεδιασμό κατασκευών στην αεροναυπηγική, τη ναυπηγική, την αυτοκινητοβιομηχανία καθώς και των μεγάλων τεχνικών έργων όπως είναι τα υψηλά κτίρια και οι μεγάλες γέφυρες.
Κάτοχος 18 επίτιμων διδακτορικών διπλωμάτων, μέλος πέντε Ακαδημιών, επίτιμος καθηγητής έξι Πανεπιστήμιων, τιμήθηκε με δεκάδες ύψιστες διακρίσεις και θεωρείται δίκαια ως ο σημαντικότερος Έλληνας επιστήμονας στον τομέα της Μηχανικής και των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.
Ο Ιωάννης Αργύρης πέθανε στη Στουτγάρδη στις 2 Απριλίου 2004.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+