Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Η ταινία με τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία

Το 2003, η ταινία μεγάλου μήκους «Πολίτικη Κουζίνα» έσπασε κάθε προηγούμενο εισπρακτικό ρεκόρ, με περίπου 1.500.000 εισιτήρια σε 22 εβδομάδες προβολής.
Η υπόθεση της ταινίας έχει ως κέντρο το σαραντάρη αστροφυσικό Φάνη, γόνο οικογένειας που ήρθε από την Κωνσταντινούπολη κατά την περίοδο ανταλλαγής πληθυσμών. Με αφορμή την επίσκεψη στον ετοιμοθάνατο παππού του επιστρέφει στην Πόλη, όπου ξυπνούν οι αναμνήσεις μιας ολόκληρης εποχής…
Το σενάριο και η σκηνοθεσία ήταν του Τάσου Μπουλμέτη. Η παραγωγή της Village Roadshow Productions σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Διευθυντής φωτογραφίας ο Τάκης Ζερβουλάκος. Μοντάζ ο Γιώργος Μαυροψαρίδης.
Σκηνογράφος η Όλγα Λεοντιάδου. Μακιγιάζ η Εύη Ζαφειροπούλου. Ενδυματολόγος η Μπιάνκα Νικολαρέιζη. Ειδικά εφέ ο Γιάννης Γεωργαρίου και ο Φίλιππος Μαρμούτας. Έπαιζαν οι ηθοποιοί : Γιώργος Χωραφάς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Στέλιος Μάινας, Ρένια Λουιζίδου, Ταμέρ Καραντάλ, Τάσος Μπαντής, Μπασάκ Κοκλούκαγια, Θεόδωρος Έξαρχος, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Κάκια Παναγιώτου, Έρση Μαλικένζου, Ανθή Ανδρεοπούλου, Θέμης Πάνου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου και πολλοί άλλοι.
Η μουσική ήταν της Ευανθίας Ρεμπούτσικα
Η ταινία έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 24 Οκτωβρίου 2003. Απέσπασε 8 κρατικά βραβεία και το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πουλήθηκε σε δεκάδες χώρες και συμμετείχε σε κινηματογραφικά φεστιβάλ του εξωτερικού.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+