Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Οι πρώτοι που διέσχισαν τη μεγάλη αμερικανική έρημο

Caralambo Yiorgos
Το 1856 ο Αμερικανικός στρατός σύστησε το Camel Corp, ένα ειδικό σώμα με στόχο να δημιουργήσει μια δίοδο προσπέλασης, που ονομάστηκε Butterfield Overland Stage Route, στην Great American Desert για να μεταφέρει εφόδια από το St. Louis, Missouri στο Los Angeles, California.
Για το σκοπό αυτό εισήχθησαν 33 καμήλες καθώς μόνο με καμήλες ήταν δυνατόν να επιτύχει το εγχείρημα και αναζητήθηκαν ειδικοί οδηγοί καμήλων για να οδηγήσουν το καραβάνι.
Επικεφαλής των οκτώ οδηγών που ήταν όλοι Έλληνες ήταν ο Yiorgos Caralambo ή Greek George που είχε γεννηθεί στη Σμύρνη και ήταν έμπειρος οδηγός καμήλων.
Το Σεπτέμβριο 1858 η αποστολή ολοκληρώθηκε και έτσι αυτοί οι οκτώ Έλληνες έγιναν οι πρώτοι και ίσως οι μοναδικοί άνθρωποι που διέσχισαν με καμήλες την Great American Desert .
Ο Yiorgos παρέμεινε στις τάξεις του στρατού μέχρι το 1862 οπότε διαλύθηκε το Camel Corp. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Καλιφόρνια όπου και παρέμεινε μέχρι το θάνατό του, το 1913.
Εκτός από το Yiorgo το Camel Corp αποτελούσαν οι Mimico Teodora (Mico), Hadjiatis Yannaco (Long Tom), Anastasio Coralli (Short Tom), Michelo Georgios, Yanni Illato, Giorgios Costi και ο Hadji Ali Tedro.
Ο Hadji Ali, που ήταν και αυτός επικεφαλής του σώματος είχε γεννηθεί το 1828 από Έλληνα πατέρα και Σύρια μητέρα. Το όνομά του πριν εξισλαμιστεί ήταν Philip Tedro. Μετά τη διάλυση του Camel Corp εγκαταστάθηκε στην Αριζόνα και έζησε εκεί μέχρι το θάνατό του, το 1902.
Στην Αριζόνα, στο νεκροταφείου που είναι ο τάφος του, ανεγέρθηκε μνημείο προς τιμήν του ιδίου και του Camel Corp.
Για την ιστορία οι καμήλες, μετά τη διάλυση του Camel Corp, απελευθερώθηκαν και κυκλοφορούσαν ελεύθερες για περίπου 30 χρόνια αργότερα.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+