Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Ο πρώτος Έλληνας που πήγε για τουρισμό στην Ανταρκτική και στην Αρκτική

Πρόφης Γιάννης
Τον Ιανουάριο του 1985, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία, Αλέξανδρος Βαγενάς, έλαβε μέρος υπό επίσημη ιδιότητα σε ειδικό σεμινάριο στο Μπέρντμορ τηςΑνταρκτικής και έγινε ο πρώτος Έλληνας ο οποίος πάτησε το πόδι του στην ήπειρο ως εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Άλλο να πηγαίνεις για δουλειά και άλλο να διαλέγεις ως τουριστικό προορισμό την Ανταρκτική!
Ο λαογράφος και ζωγράφος Γιάννης Πρόφης γεννήθηκε το 1940 στο Κορωπί Αττικής. Σπούδασε Νομικά και εργάστηκε για χρόνια στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
Εραστής των μεγάλων ταξιδιών, αφού γύρισε αρκετούς από τους «συμβατούς» τουριστικούς προορισμούς, έβαλε πλώρη για τα δύσκολα.
Αφού το 1975 έφτασε μέσω Ισλανδίας στα igloo των Εσκιμώων της Γροιλανδίας, ξεκίνησε το 1988 για το ταξίδι στην Ανταρκτική. Από την Αθήνα στην Μπουένος Άιρες και από εκεί στη Γη του Πυρός και την Ανταρκτική με παγοθραυστικό και 60 συνταξιδιώτες, οι περισσότεροι επιστήμονες, σε μια περιπέτεια με έλκηθρα που τραβούσαν σκυλιά και χιλιάδες πιγκουΐνους, φάλαινες αλλά και θαλάσσιους ελέφαντες να συμπληρώνουν το παραμυθένιο σκηνικό. Ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους αλλά και μοναδικό σε εμπειρίες.
Ο Γιάννης Πρόφης, ο πρώτος Έλληνας τουρίστας στην Ανταρκτική άνοιξε το δρόμο για να ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια και άλλοι συμπατριώτες μας τα βήματά του.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+