Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Ρεκόρ συνεχούς κολύμβησης 78 χιλιομέτρων ,
Ο κολυμβητής με τα περισσότερα χιλιόμετρα κολύμβησης

Κωτσιόπουλος Ιωάννης
Τριανταπέντε ώρες και είκοσι λεπτά χρειάσθηκε ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος για να κολυμπήσει τρεις φορές χωρίς διακοπή την απόσταση από το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής στο δεύτερο (τριπλό διάπλου Τορωναίου) καλύπτοντας συνολικά 78 χιλιόμετρα.
Οι τριανταπέντε συνεχόμενες ώρες και είκοσι λεπτά κολύμβησης αποτελούν ένα μοναδικό ρεκόρ που έγινε στις 15 και 16 Ιουλίου 2005 και είναι η πλέον μακροχρόνια κολύμβηση στον κόσμο για άτομα άνω των 50 ετών.
Ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1953 στον Πειραιά και είναι Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. και πατέρας δυο παιδιών, επίσης μαραθώνιων κολυμβητών. Η κόρη του Κατερίνα Κωτσιοπούλου ήταν η πρώτη ελληνίδα σε παγκόσμια κατάταξη (20η).
Από το 1994 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε δεκάδες μαραθώνιους αγώνες κολύμβησης στις τέσσερις ηπείρους και έχει κολυμπήσει συνολικά περισσότερα από 1200 χιλιόμετρα, περισσότερα από κάθε άλλο Έλληνα.
Οι σημαντικότερες συμμετοχές-τερματισμοί του είναι: Μαραθώνιος, Αγγλία-Γαλλία, διάπλους Μάγχης (34 χλμ.), Μαραθώνιος Αγγλία-Γαλλία σε κρύα νερά (34 χλμ.), Μαραθώνιος Διάπλους Αργεντινής- Parana (88χλμ), Μαραθώνιος Διάπλους Αργεντινής- Rossario (60χλμ-2 φορές), ο διπλός διάπλους Τορωναίου (52 χλμ), ο διάπλους Μεσσηνιακού (30χλμ-4 φορές), 24ωρος αντοχής, σε πισίνα, «Ι. Ζηργάνος» (57χλμ).
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+