Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Ένας από τους τρεις ανθρώπους στον κόσμο που ανέβηκαν στο Έβερεστ και κολύμπησαν τη Μάγχη,
Ο καλύτερος χρόνος διάπλου της Μάγχης από Έλληνα,
Ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στο Έβερεστ από τη βόρεια πλευρά

Τσιάνος Γεώργιος-Ιωάννης
Ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Έχει σπουδάσει Ανθρώπινη Φυσιολογία στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ των Η.Π.Α και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αγγλία. Το διδακτορικό του τίτλο απέκτησε στη Σκωτία, έχοντας εξειδικευτεί στην ‘Ανθρώπινη Φυσιολογία σε Αντίξοες Περιβαλλοντικές Συνθήκες’ με ερευνητικό έργο στα βουνά των Άλπεων και των Ιμαλαΐων. Την παρούσα χρονική περίοδο ολοκληρώνει τη φοίτηση του και στην Ιατρική Σχολή.
Το έτος 2004 συμμετείχε στην ελληνική ορειβατική αποστολή “Hellas Everest 2004” ως επιστημονικός σύμβουλος και ορειβατικό μέλος και στις 18-5-2004 γίνεται ο πρώτος Έλληνας αναβάτης της υψηλότερης κορυφής του κόσμου, Έβερεστ 8848μ., από τη βόρεια διαδρομή του Θιβέτ. Η πρώτη του ορειβατική ανάβαση πραγματοποιήθηκε στο Ηφαίστειο Fuji της Ιαπωνίας και ακολούθησε πλήθος άλλων στα Βραχώδη Όρη, στα Όρη Άτλαντα, στις Ευρωπαϊκές Άλπεις, στα Highlands, στα Ιμαλάια και στις περισσότερες ελληνικές κορυφές.
Στο χώρο της κολύμβησης ξεκίνησε και διακρίθηκε ως κολυμβητής στις πισίνες αλλά έχει πλέον καθιερωθεί στο χώρο της μαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Συμμετείχε σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα με την εθνική ομάδα και παράλληλα υπήρξε πανελληνιονίκης και κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ, βαλκανιονίκης και έχει λάβει μέρος σε διοργανώσεις ανά την υφήλιο διασχίζοντας λίμνες, ποταμιά, θάλασσες και ωκεανούς. Είναι ο πρώτος Έλληνας που έλαβε μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Το 2006 στον 24ωρo κολυμβητικό αγώνα αντοχής «Ιάσων Ζιργάνος» κατέκτησε την πρώτη θέση, κολυμπώντας 80 χιλιόμετρα, απόσταση που αποτελεί την καλύτερη ελληνική κολυμβητική χιλιομετρική επίδοση. Ορόσημο στην καριέρα του στη μαραθώνια κολύμβηση αποτελεί ο διάπλους της Μάγχης, απόσταση 38χλμ από την Αγγλία στη Γαλλία, στις 5-8-2000, σε 9ώρες και 20λεπτά, ο καλύτερος χρόνος παγκοσμίως για το έτος 2000 και η ταχύτερη ελληνική επίδοση ως σήμερα.
Είναι ο ένας από τους τρεις ανθρώπους στην ιστορία που έχουν πραγματοποιήσει επιτυχώς τα εγχειρήματα του διάπλου της Μάγχης και της ανάβασης στο Έβερεστ.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+