Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που πέταξε στις πέντε ηπείρους ,
Το πρώτο πετρελαιοφόρο

Ωνάσης Αριστοτέλης
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1906 και πέθανε στο Παρίσι το 1975.
Το όνομά του έγινε συνώνυμο του πλούτου και της χλιδής.
Υπήρξε ο μεγαλύτερος εφοπλιστής, ιδιαίτερα στο χώρο των πετρελαιοφόρων, και είναι ο ιδρυτής της Ολυμπιακής Αεροπορίας (1956).
Προβλέποντας σωστά το σημαντικό ρόλο του πετρελαίου στην γρήγορα αναπτυσσόμενη βιομηχανική εποχή, παρήγγειλε το πρώτο πετρελαιοφόρο στον κόσμο, το «ΑΡΙΣΤΟΝ», 15000 τόννων.
Η Ολυμπιακή Αεροπορία ήταν η πρώτη ιδιωτική εταιρεία στον κόσμο που πέταξε στις πέντε ηπείρους. Μοναδική επίσης ήταν η εξυπηρέτηση των επιβατών της που απολάμβαναν το φαγητό τους εν πτήση ακόμη και με επίχρυσα μαχαιροπήρουνα και ποτήρια μπακαρά.
Η επιχειρηματικές του δραστηριότητες επεκτάθηκαν σε πολλούς τομείς.
Είχε περισσότερες από 70 εταιρείες και η περιουσία του ήταν αμύθητη.
Στην ονομαστή θαλαμηγό του «Χριστίνα», την πολυτελέστερη που είχε πλεύσει μέχρι τότε στις θάλασσες, είχαν φιλοξενηθεί όλες οι προσωπικότητες της εποχής, από τον Τζώρτσιλ και τον Κένεντυ μέχρι το Νουρέγιεφ και την Γκρέις Κέλλυ.
Το ιδιωτικό νησί του στο Ιόνιο, ο «Σκορπιός» , ήταν ένας επίγειος παράδεισος.
Η πολυτάραχη προσωπική ζωή του σημαδεύτηκε από τους γάμους του με την Τίνα Λιβανού, από την οποία απέκτησε τα παιδιά του Αλέξανδρο και Χριστίνα, και με τη χήρα του Προέδρου Κέννεντυ Τζάκι, καθώς επίσης και από την μακρόχρονη σχέση του με την μεγάλη Ελληνίδα υψίφωνο Μαρία Κάλλας.
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, πολυμήχανος και πανούργος, ως νέος Οδυσσέας, ξεκίνησε από το τίποτα και έχτισε μια οικονομική αυτοκρατορία.
Άφησε μεγάλο μέρος της περιουσίας του στο «Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης» που πραγματοποιεί μέχρι σήμερα κοινωφελές έργο.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+