Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

H μεγαλύτερη συλλογή αντιγράφων αρχαίας τεχνολογίας

Νόησις-Κέντρο διάδοσης Επιστημών
Η έκθεση της «Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» βρίσκεται στους χώρους του «Κέντρου Διάδοσης Επιστημών-Μουσείο Τεχνολογίας, ΝΟΗΣΙΣ», στη Θεσσαλονίκη.
Οι ερευνητές και οι επιστήμονες-συνεργάτες του «ΝΟΗΣΙΣ» δημιούργησαν τα ομοιώματα αυτών των αρχαίων ελληνικών εφευρέσεων βασισμένοι στις αναφορές των ιστορικών πηγών για κατασκευές που υπήρξαν τομή στη ζωή των ανθρώπων σε κάθε επίπεδο, επινοημένες χιλιάδες χρόνια πριν.
Η μοναδική αυτή συλλογή καλύπτει το χρονικό διάστημα από την προϊστορία και την αρχαϊκή περίοδο και φτάνει μέχρι τους ελληνιστικούς και τους βυζαντινούς χρόνους.
Ανάμεσα στα αντίγραφα βρίσκονται μεταξύ άλλων το Υδραυλικό ρολόι του Κτησιβίου, η ανυψωτική μηχανή του Ήρωνος, το ηλιακό ρολόι των Φιλίππων, ο κοχλίας του Αρχιμήδη, ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, ο βυζαντινός αστρολάβος κ.α.
Άλλες μόνιμες εκθέσεις του Κέντρου είναι: η «Τεχνολογία των Μεταφορών», η «Τεχνολογία της Εικόνας» και το «Τεχνοπάρκο», ένας χώρος με διαδραστικά εκθέματα, με στόχο οι επισκέπτες του να ανακαλύψουν μυστικά και νόμους της Τεχνολογίας και της Επιστήμης.
Το «ΝΟΗΣΙΣ» είναι η μετεξελιξη του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε το 1978. Οι νέες του εγκαταστάσεις ολοκληρώθηκαν και λειτουργούν από το Νοέμβριο του 2004. Το σύγχρονο και εντυπωσιακό κτίριο που στεγάζει τον κύριο χώρο δράσης σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ακολουθώντας τις αρχές της βιοκλιματικής και καλύπτει επιφάνεια μεγαλύτερη των 3.500 τ.μ.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+