Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Ο μοναδικός έλληνας σε τρεις κορυφές των Ιμαλαϊων άνω των 8000 μέτρων,
Ο άνθρωπος με τις περισσότερες συμμετοχές συμμετοχές σε αγώνες υπεραντοχής

Κοτρωνάρος Παναγιώτης
Ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970.
Ασχολείται με ορειβασία και αναρριχήσεις σε μεγάλα υψόμετρα, υπερμαραθώνιες αποστάσεις σε ξηρά, θάλασσα και κάθε είδους πεδίου.
Είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει να συνδυάσει τόσα διαφορετικά αθλήματα υπεραντοχής πού απαιτούν ιδιαίτερες ψυχικές και σωματικές ικανότητες καθώς και τεχνικές γνώσεις. Αυτό, όπως λέει ο ίδιος, δεν οφείλεται στην δύναμη του σώματος αλλά κυρίως στις δυνάμεις που πηγάζουν από τον ψυχισμό και την καλλιέργεια του πνεύματος.
Πλούσιες είναι οι ορειβατικές και αθλητικές δράσεις που έχει από το 1995 μέχρι το 2007:
Οκτώ αποστολές στα Ιμαλάια, κατάκτηση πέντε κορυφών ανάμεσά τους Everest 8848 μέτρα, Cho Oyu 8201 μέτρα και Shisha Pangma 8046 μέτρα.
Δυο αποστολές στο Pamir- Tajikistan, μια στις Άνδεις, μια στο Μαρόκο, μια στην Τανζανία, δυο στον Καύκασο και εννέα στις Άλπεις.
Ακόμη, πέντε συμμετοχές στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, τέσσερις αγώνες 100 χιλιομέτρων, δυο ογδόντα χιλιομέτρων, δεκαεπτά Μαραθώνιους, δέκα κολυμβητικούς διάπλους Τορωναίου κόλπου, 26 χιλιομέτρων, τρεις Μεσσηνιακού 33 χιλιομέτρων και ένα διάπλου Νείλου 18 χιλιομέτρων.
Επίσης είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει να τερματίσει στους δύο μεγαλύτερους υπερμαραθώνιους που γίνονται στην χώρα μας μέσα σε χρονικό διάστημα 26 ημερών. Στις 30/8/1997 τερμάτισε στον διάπλου του Μεσσηνιακού κόλπου 33χλμ και στις 27/9/1997 τερμάτισε στον υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου "Σπάρταθλον" 246χλμ.
Τέλος έχει δεκάδες συμμετοχές σε «ακραίους» αγώνες δύναμης και αντοχής που περιλαμβάνουν τρέξιμο, κολύμβηση, ποδήλατο, αναρρίχηση, ορειβασία, καγιάκ και άλλα όπως είναι: το Ironman Triathlon στην Ολλανδία, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στρατιωτικών Περιπόλων στην Ελβετία, το Hebridean Challenge, στη Σκωτία, το Pindos Crossing στην Ελλάδα, το Cape-Town Man, στη Ν. Αφρική, το Olymbus Marathon στην Ελλάδα και το Tour du Mont Blanc, Ultra Trail, στην Ελβετία.
Ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος είναι ιδιοκτήτης και εκπαιδευτής της Base Camp Mountain School.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+